Φύρδην Μίγδην

Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ του Θόρντον Ουάιλντερ

Θεατρική Ομάδα Σ.Π.Α.Θ.Α.Τ. «Φύρδην Μίγδην»

Ποιοι είμαστε:

Η Θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην» δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και δραστηριοποιείται στο δήμο Θερμαϊκού και τη Θεσσαλονίκη. Από τον Οκτώβρη του 2018 αποτελεί τμήμα του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας.

Το παραστασιολόγιο της ομάδας περιλαμβάνει τα έργα: «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μπέρτολτ Μπρέχτ (2014), «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη (2015), «Ω, τι κόσμος μπαμπά!» του Κώστα Μουρσελά (2016), «Η λωρίδα της γάζας» του Αλέξη Βενιέρη (2017), «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (2017), «Η επιστροφή της Κ.Τ.» (διασκευή του έργου «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας») του Φρήντριχ Ντύρενματ (2018-2019), «Η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου (2020), «Ζωές για φάγωμα» του Σάκη Σερέφα (2020) και το συλλογικό «15 λεπτά δεν είναι αρκετά» (2021).

Η ομάδα έχει ενεργή παρουσία σε πανελλήνια φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου (Καρδίτσας, Ορεστιάδας, Σπερχειάδας), έχοντας κερδίσει σημαντικό αριθμό βραβείων, όπως Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α‘ Ανδρικού & A’ Γυναικείου Ρόλου κ.ά. Συνεργάζεται με πολλούς φορείς και συλλόγους της Θεσσαλονίκης όπως το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, τους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς, Νέας Προποντίδας, Πυλαίας-Χορτιάτη κ.α. και αγωνίζεται για να ενισχύσει τον πολιτισμό και να προσφέρει καλό και ποιοτικό θέατρο στο κοινό του δήμου Θερμαϊκού και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Share: