Η Αδιαφορία φέρνει και Αγανάκτηση!

Η Αδιαφορία φέρνει και Αγανάκτηση!

Τα όσα βιώνουμε το τελευταίο και όχι μόνο διάστημα στην χώρα μας δεν μπορεί να αφήνουν κανέναν πολίτη αυτού του τόπου ανεπηρέαστο, ψυχολογικά ανέγγιχτο ,  η αδιάφορο. Τα όσα  επίσης αποκαλύφθηκαν με μεγάλη ταχύτητα  και  όλα βασιζόμενα σε  τεκμηριωμένα έγγραφα  που αφορούν διαδικασίες  δημόσιας διοίκησης  και διαχείρισης   μας πάγωσαν το χαμόγελο. Ξαφνικά μια ολόκληρη χώρα ξύπνησε απότομα από έναν λήθαργο ομαδικό  όπου  όλοι παίρνοντας την ματιά μας από μια στρεβλή επίπλαστη  και  ανούσια ψευδαίσθηση  εικονικής πραγματικότητας  , αντικρύσαμε  έναν εγκληματικό χαμό συμπολιτών μας  ,πολλών δε νέων ανθρώπων  που όχι μόνον δεν έφταιγαν σε τίποτε  αλλά πλήρωσαν την καταστρεπτική   ανικανότητα   ανθρώπων που ψηφίστηκαν για να  τους υπηρετούν και να  τους προσέχουν!

Αθήνα Μάρτης 2023

Όλοι πια μάθαμε τι ακριβώς έγινε, επίσης και νέα στοιχεία  μας πληροφορούν ότι η εμπορική αμαξοστοιχία  δεν είχε δηλωμένο δρομολόγιο πράγμα αδιανόητο  εν έτει 2023  σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής  Ένωσης!

Δεν θα σταθώ  σε όλα αυτά που κούρασαν και το μυαλό μας και την ψυχή μας όλο αυτό το διάστημα  και πραγματικά η θλίψη που βιώσαμε μαζικά από άκρη σε άκρη στην  Ελλάδα ήταν πολύ μεγάλη.

Θέλω όμως να θέσω προβληματισμό  σε ότι έχει σχέση με  το γιατί έχουμε γίνει τόσο αδιάφοροι σε ότι ασχολείται με τα κοινά, έχουμε ισοπεδώσει τα πάντα , έχουμε δεχθεί  πως όλοι είναι ίδιοι  που δεν είναι και εν τέλει αμαχητί έχουμε παραδοθεί   σε ανθρώπους  που  μας προσβάλλουν καθημερινά, μας  ειρωνεύονται συστηματικά, μας φτωχοποιούν  με κάθε τρόπο  και αυτή την κατάσταση   την αποδεχόμαστε ως μη αναστρέψιμη.

Αυτή ακριβώς είναι  η μεγάλη ήττα, το να έχεις σταματήσει να πιστεύεις  πως μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα, να έχεις κουραστεί και να έχεις εγκαταλείψει, να παραμερίζεις τα πιστεύω σου τόσο πολύ ώστε   να έχεις μείνει ξεκρέμαστος από αξίες!

Θεσσαλονίκη Μάρτης 2023

Δεν ξέρω ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών το 2019   αν ψήφιζε το 40%   περίπου του πληθυσμού    που προτίμησε να χλευάσει  για την τύχη του  τα επόμενα χρόνια ,ξέρω όμως ότι η συμμετοχικότητα  στις εκλογές εκείνες θα έφερνε μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα και πολυφωνία στα σίγουρα!

Η νεολαία μας αυτό το διάστημα έδειξε τον δρόμο, διαδήλωσε, διαμαρτυρήθηκε, φώναξε και πραγματικά η φωνή της ακούστηκε  και απαίτησε τα αυτονόητα.

Είναι περισσότερο από τραγικό να χρειαζόταν η Ελληνική κοινωνία ένα τόσο μεγάλο δυστυχές συμβάν  για να μπορέσει να επανέλθει μετά από κάποια χρόνια  μουδιάσματος  και αταραξίας .Είναι ώρα πια να κατανοήσουμε   την σημασία της άποψης, της αντικειμενικής πληροφόρησης και όχι ότι  έντεχνα διαχέεται για να αποπροσανατολιζόμαστε, της συμμετοχής σε ότι μας αφορά. Αυτό προϋποθέτει μια γενικότερη ωρίμανση όλων μας  και σίγουρα ενδιαφέροντος παντού, στην γειτονιά  , στον δήμο μας, στον νομό μας, στην  χώρα μας , στον τόπο μας.

Θα  εκφράσω λοιπόν μια επιθυμία, να  είμαστε όσο δυνατόν γίνεται ενεργοί πολίτες   που με ωριμότητα  και κριτική σκέψη   την επόμενη και όλες τις επόμενες φορές που θα κρίνεται το μέλλον μας  να είμαστε εμείς αυτοί που θα   απαιτήσουμε για τα δικαιώματα μας ,  όχι αόριστα και τυφλά αλλά με γνώση, επιχειρήματα  και συλλογική πολιτική συνείδηση!

Βαλάσης Βαγγέλης

Share: