Ιωάννα Γ. Χρυσάκη

Η Ιωάννα Γ. Χρυσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Διαφήμιση – Δημόσιες Σχέσεις – Marketing -Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως υπεύθυνη, γραμματεία Διοίκησης σε μεγάλες Εμπορικές και Τεχνικές Επιχειρήσεις σε Αθήνα, Κρήτη και Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη. Γράφει ποίηση, τραγούδια, λογοτεχνικά κείμενα και άρθρα. Έλαβε πανελλήνιο βραβείο ούσα 16 ετών σε σχολικό διαγωνισμό ποίησης με θέμα ποίηση του Β.Κορνάρου “Ερωτόκριτος και Αρετούσα “. Στις 25-01-2019 τιμήθηκε με το 3ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης της UΝΕSCO & Ε.Π.Ο.Κ για την “Παλιννόστηση των Γλυπτών και των Μαρμάρων του Παρθενώνα “ με το ποίημα “Ακρόπολη “ στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στις 31-3-2019 έλαβε τιμητική διάκριση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης του Λογοτεχνικού Συλλόγου “ΛΙΝΟΣ “ με το ποίημα της “Νικόλαος Καζαντζάκης “. Τον Ιανουάριο του 2021 τιμήθηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο Πρωτοτυπίας, από το διεθνή φορέα της ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ με το ποίημά της “ Τους ξεγέλασες !“ στον ποιητικό διαγωνισμό με θέμα “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ “, καθώς κι επαίνους συμμετοχής σε διάφορες ποιητικές ανθολογίες το ίδιο έτος. Επιπλέον γράφει κριτικές σε διάφορα λογοτεχνικά-επιστημονικά-πολιτιστικά ιστολόγια και στο ηλεκτρονικό κι έντυπο περιοδικό του αθηναϊκού εκδοτικού οίκου “ ΆΝΕΜΟΣ “, “ Άνεμος magazine “, ” ΆΠΑΡΣΙΣ “, ” Greek Radio Fl ” (U.S.A. ), επιπλέον για τις εκδόσεις ” ΕΛΚΥΣΤΗΣ “ (Θεσ/νίκη ) και στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων “Γλαύκα “ (Θεσσαλονίκη )κ.α.

Κείμενα και ποίησή της έχουν απαγγελθεί σε ιντερνετικές ραδιοφωνικές εκπομπές λόγου και τέχνης, καθώς και στην δική της ραδιοφωνική λογοτεχνική -μουσική εκπομπή μέσω internet (Action Radio αρχικά ), με τίτλο “Kομ-μάτια Ραδιο-φονικά “, ενώ έχει την χαρά πλέον να την επιμελείται και παρουσιάζει μέσω του ιντερνετικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, “Χοάνη του Θερμαϊκού “. Έχει δώσει συνεντεύξεις σε εκλεκτούς αρθρογράφους, συγγραφείς και σε ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς της Ροδόπης, Καβάλας και Αθηνών (παρέμβαση – αναφορά στο θέμα της Παιδείας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για το έργο της προσωπικές συνεντεύξεις κ.α ). Έχει συμμετάσχει σε 17 συνολικά Ανθολογίες, 13 Πανελλήνιες και 4 διεθνείς.

Έχει εκδόσει μία ποιητική συλλογή 114 σελ. από 75 ποιήματα, “Ζωή μου, βάλε εσύ τον τίτλο! “, εκδόσεις Αγγελάκη και μία συλλογή διηγημάτων μπονσάι-δοκιμίων με τίτλο “ Σκέψεις του Ποδαριού-Σκοτεινές σκέψεις “ σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου στο e-movie magazine ΥΔΡΑΝΗ (βιβλιοπαρουσιάσεις με download ). Ζωγραφίζει ερασιτεχνικά, όμως το σημαντικότερο όλων : έχει μια κόρη τη Σοφία, το ωραιότερο δημιούργημα της ζωής της, στην οποία αφιέρωσε την ζωή και το έργο της.

Share: