Πρόσκληση για εθελοντές εκπαιδευτικούς

Πρόσκληση για εθελοντές εκπαιδευτικούς

Αγαπητοί Δημότες,

Στο Δήμο Θερμαϊκού εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί ο Εθελοντικός Συμβουλευτικός Σταθμός για τον έφηβο και την οικογένειά του, με διάφορες δράσεις. Μια από τις δράσεις αυτές είναι η παροχή υποστήριξης για τη σχολική ενίσχυση των παιδιών της εφηβικής μπάντας κρουστών “Τα Κρούσματα”. Τα παιδιά της ομάδας, αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην σχολική τους επίδοση και συχνά στην τακτική συμμετοχή τους στη σχολική ζωή. Αντιμετωπίζουν πολλά κενά με αποτέλεσμα να απογοητεύονται και να παραιτούνται.

Οι αιτίες για την κατάσταση είναι πολλές. Κοινωνικοί αλλά και εκπαιδευτικοί λόγοι αποκλείουν συχνά αρκετά παιδιά από την ισότιμη συμμετοχή τους στο σχολείο. Από την πλευρά των εθελοντών του Συμβουλευτικού Σταθμού, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την εύρεση εθελοντών καθηγητών και δασκάλων. Δυστυχώς η μέχρι τώρα ανταπόκριση είναι περιορισμένη και αφορά κυρίως καθηγητές φιλολόγους. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη καθηγητών για μαθήματα φυσικής, χημείας, μαθηματικών, βιολογίας κτλ.

Σας ζητάμε λοιπόν, αφού κατανοήσετε το πρόβλημα με την ένταση που έχει, να ανταποκριθείτε στο αίτημα για παροχή μαθησιακής υποστήριξης στα παιδιά της ομάδας. Τα δια ζώσης μαθήματα θα γίνονται στο χώρο του Συμβουλευτικού Σταθμού (ισόγειο Ά Γυμνασίου Περαίας). Επίσης, μπορούν τα μαθήματα να γίνονται και διαδικτυακά.

Για τον Συμβουλευτικό Σταθμό

Σούλα Αλεξανδρή 6972859020

Σουζάνα Μαλακόζη 6983009572

Share: