Τα στρεβλά λόγια του Θεού

Τα στρεβλά λόγια του Θεού : Η εξήγηση (τι γίνεται στο τέλος και όχι μόνο)

Γράφει η Κατερίνα Ακριτίδου

Η ταινία που έκαψε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα!  Η ταινία του Oriol Paulo Los Reglones torcidos de Dios  έχει γίνει μια από τις παραγωγές με τις περισσότερες προβολές στην πλατφόρμα!
Κι επειδή άφησε πολύ κόσμο άφωνο και με την απορία του τί πραγματικά συμβαίνει, κι αν η ‘Αλις λέει τελικά αλήθεια ή ψέματα ή αν η Άλις είναι όντως τρελή ή όχι, εμείς την είδαμε, την ξαναείδαμε και ναι σας έχουμε την ερμηνεία!!!

Λοιπόν η Αλίθια, λέει ως επί το πλείστον ΑΛΉΘΕΙΑ!

Η Αλίθια είναι παντρεμένη με τον Ελιαδώρο, πλούσια και όντως ιδιωτική ερευνήτρια. Η παράνοια της σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διευθυντή της κλινικής, Άλβαρ είναι ότι επιχείρησε να δηλητηριάσει τρεις φορές τον σύζυγο, γεγονός όμως που δεν επαληθεύεται (από τρίτους). Εξάλλου η ίδια το αρνείται. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ελιαντόρο της έκλεψε τα χρήματα και έδωσε ένα τεράστιο ποσό στην κλινική με σκοπό να την κρατήσουν μέσα δια παντός. Ο Ντονάδιο και γιατρός της –υποτίθεται- της συστήνεται ως Ντελ ‘Ολμο, και αυτό ισχύει, δηλαδή ότι  αυτή  ήξερε  ως Ντελ  Όλμο τον Ντονάδιο . Αυτός λοιπόν της εξήγησε ότι θα έπρεπε να μπει μέσα να εξιχνιάσει τον θάνατο του γιου του.
Εδώ «υποθέτουμε» ότι εφόσον ήταν η Αλίθια ντετέκτιβ και της άρεσε να λύνει μυστήρια, ήταν ένας ωραίος και έξυπνος τρόπος σε συνεννόηση με τον άντρα της, να μπει οικειοθελώς μέσα.

Για αυτό και αρχικά του λέει “μην μπεις μέσα θα σε καταλάβουν”. Οι λοιποί γιατροί και νοσοκόμοι μαζί με τον αστυνομικό κάνουν έρευνα για όσα λέει και τα γεγονότα την επιβεβαιώνουν. Άρα καταλήγουμε σε δύο πιθανότητες:
1) Αν λοιπόν η Αλίθια όντως επιχείρησε να δηλητηριάσει τον σύζυγο, έπρεπε να αποδείξει ότι δεν είναι τόσο τρελή και να βγει κατόπιν συνέλευσης από το τρελοκομείο καθώς αν το έσκαγε θα την έβαζαν φυλακή.
Για αυτό και όταν της δόθηκε η ευκαιρία να φύγει, αυτή επέστρεψε.
2) Αν όμως δεν έκανε καμία απόπειρα κατά του συζύγου της, τότε όντως στήθηκε πλεκτάνη μεταξύ συζύγου, Ντονάδιο και Διευθυντή Άλμα να την βγάλουν ντε σώνει και ντε παρανοϊκή και να μείνει μέσα στην κλινική δια παντός.
Το γεγονός ότι ο Διευθυντής είχε λερωμένη τη φωλιά του, αποδεικνύεται από την απόφαση να απολύσει την Μόντσε  μόλις αυτή ανακάλυψε την υπέρογκη χρηματοδότηση του Ελιαδώρο προς το ίδρυμα. Αν ήταν λοιπόν τόσο αθώος γιατί επιλέγει να την απολύσει; Επιπλέον αν αυτή προσπάθησε να σκοτώσει τον άντρα της, γιατί αυτός δεν την κατήγγειλε στην αστυνομία;
Ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα παραπάνω δεν τα βγάλαμε από το μυαλό μας, αλλά επαληθεύτηκαν από την έρευνα που έκαναν γιατροί και νοσηλευτές του ιδρύματος καθώς και του αστυνομικού. Ο σύζυγός της δηλαδή αποδείχτηκε περίτρανα από την αναζήτηση που έγινε ότι και χρήματα της υπέκλεψε, και εξαφανίστηκε αλλά και χρηματοδότησε το ίδρυμα.
Τέλος η Αλίθια παθαίνει σοκ στη θέα του Ντονάδιο (που μέχρι χτες νόμιζε ότι ήταν ο Ντελ Όλμο) καθώς καταλαβαίνει ότι εμφανίστηκε για να την ξαναβάλει μέσα, λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δικαίωσή της.
Στο βιβλίο τώρα, το ομώνυμο δηλαδή μυθιστόρημα του Torcuato Luca de Tena η Αλις απαλλάσσεται δύο φορές από την επιτροπή και αφήνεται ελεύθερη, καθώς όμως πιστεύει ότι κάτι τρέχει με τον εαυτό της επιστρέφει οικειοθελώς στην κλινική.
Share: